CHP HEYETİ İYİ PARTİ GENEL MERKEZİNDE
02.03.2018
CHP HEYETİ İYİ PARTİ GENEL MERKEZİNDE

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan başkanlığında, Genel Başkan Yardımcıları Lale Karabıyık ve Muharrem Erkek ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den oluşan CHP Heyeti, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i parti genel merkezinde ziyaret etti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, Akşener ve heyete nazik karşılamalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Güzel bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Tezcan, "Türkiye’nin bugün temel meselelerinden birisi seçim güvenliğidir. Özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa Komisyonu gündeminde olan son teklif sadece ittifaklar meselesi açısından tartışılıp ele alınırken, içerisinde seçim güvenliğini ortadan kaldıran çok önemli maddeler göz ardı ediliyor." diye konuştu.

Önümüzdeki seçimlere giderken hem Anayasa Komisyonunda görüşülen teklifteki seçim güvenliğini ortadan kaldıran maddeler hem de güvenli seçimi sağlamak konusunda ilave alınacak tedbirler ve yapılması gerekenler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Tezcan, iki partinin bu çerçevedeki görüşmelerinin devam edeceğini söyledi. Tezcan, "Amacımız milletin sandığa attığı oyun olduğu gibi parlamentoya ve seçim sonuçlarına yansıması, milletin oyunun çalınmaması. İşin özeti bu." dedi.

"Ne yazık ki milletin oyunu çalma konusunda ısrarlı ve kararlı bir tek adam koalisyonuyla karşı karşıyayız." görüşünü öne süren Tezcan, milletle koalisyon halinde olacaklarını vurguladı. Tezcan, şunları söyledi:

"Bu noktada güvenli seçim isteyen bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle bir güçlü hareketin başlaması gerektiği konusunda mutabakat ortaya çıktı. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam edecekler. Parlamentoda komisyonda görüşmeler devam ederken bununla ilgili söylenmesi, yapılması, alınması gereken önlemleri belirleyip hem parlamento hem Türkiye gündemine taşıyacağız. Verimli çalışmamız bu çerçevede devam edecek."