GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERDAL AKSÜNGER BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
07.04.2016
CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, 7 Nisan 2016 tarihinde CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Vatandaşların kimlik bilgilerinin internet ortamına sızdırılmasına ilişkin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “YSK bundan sonraki seçimlerde vatandaşlarımızın kimlik bilgilerini herhangi bir siyasi partiyle bugünkü usul ve yöntemde paylaşmayacaktır” açıklamasına tepki gösteren Aksünger, sızdırılan bilgilerin 2009 yılı öncesine ait veriler olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Neden Adalet Bakanı çıkıp bugün böyle bir algı operasyonuna girişti? Bu bir seçim veya referandum hazırlığı. Bundan dolayı da partiler bu denetleme ve denge mekanizmasının dışına itelenmeye çalışılıyor. Yaşadığımız en büyük sorun, bugün bir parti devleti olmaya gitme sorunuyla karşı karşıyayız. Galip Ensarioğlu da zaten kendisi söyledi, ‘yasama da bizi, yargı da, yürütme de biziz’ dedi. Bu aslında bir itiraf aslında, denge ortadan kaybolmuş durumda. Bunun bir seçim hazırlığı olduğu aşikar ve net, arka planda olan budur. Ama şunu bilsinler ki dünyanın hiçbir yerinde, demokrasisi oturmuş, içselleşmiş dünyanın hiçbir ülkesinde siyasi partilerin bu denetleme mekanizmaları ortadan kaldırılamaz. Kaldırıldığı mı artık orada demokratik bir sistemin olmadığı herkes tarafından tescillenir.”

HEDEF CHP

Bu açıklamaların aslında bir dezenformasyon olduğunu ifade eden Aksünger, şöyle devam etti:
“Burada hedef CHP. Neden? Çok net biliyoruz, bir tek CHP 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde denge, denetlemede çok küçük hatalarla çalıştı. Çok büyük itirazlarımız olmadı seçimle ilgili. Neden? Çünkü YSK’nın kendi sisteminin benzerini biz burada koyduk. Ciddi bir denge, denetleme sistemi ortaya koyduk ve AKP bundan rahatsız oldu. Şunu bilsinler ki biz sonuna kadar bu konunun arkasında olacağız. Bunları, onlara yaptırmayız. Kimse siyasi partileri bu işin içerisindeki denge, denetleme sisteminin dışına aktaramaz.”

VERİLER OLMAZSA DENETLEME YAPAMAYIZ, CİNAYET OLUR

Aksünger, “Bu veriler olmazsa, seçimlerde denetimi nasıl sağlayacaksınız?” sorusu üzerine de, şöyle dedi:
“Bir defa YSK bağımsız bir kurum olarak duruyor ortada, Adalet Bakanı bunu söylüyorsa kendi partisine de bakması lazım. Kendi partisi bu denetlemeyi nasıl yapacak açıklaması lazım. ‘Parti devleti’ meselesine güvendiklerinden dolayı, bununla ilgili konuyu, buraya getirmeye çalışıyorlar. O zaman ben de şöyle düşünüyorum, bu kanunu değiştirmek için, bu verileri siz yaptınız. Benim aklıma da bu tür şeyler geliyor. Çünkü bu verilerin nasıl kısıtlanması gerektiği meselesi hiç konuşulmaması gereken bir meseldir. Denge, denetleme sistemlerinin kurulması gerekir. Bu veriler olmazsa biz denetleme yapamayız ve hiçbir veriye de güvenemeyiz, AKP’ye güvenmediğimiz gibi. Bu bence cinayet olur.”

Basın toplantısının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.