YÜKSEL TAŞKIN

Ad Soyad :YÜKSEL TAŞKIN

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimimi tamamladım. Öğrencilik yıllarımda Sosyal Demokrat Üniversiteler Platformu’nda aktif olarak çalıştım.

2002 yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yardımcı doçent olarak göreve başladım. 2015 yılında profesör oldum. 7 Şubat 2017’de Barış Bildirisine imza attığım gerekçesiyle üniversiteden ihraç edildim.

2012 yılında İstanbul CHP İl Örgütü’nün AR-GE biriminde gönüllü olarak çalışmaya başladım. 2015 yılından beri Türkiye’nin en eski düşünce kuruluşlarından birisi olan Türkiye Sosyal, Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfı’nın (TÜSES) yönetim kurulunda görev yapıyorum.

TÜSES’te dış politikadan seçmen analizine kadar farklı konularda raporlar üretilmesine katkı sundum. Gençlere yönelik eğitim çalışmalarının koordinatörlüğünü üstlendim.

Çalışma alanlarım olan Türkiye siyaseti; Türkiye’de Milliyetçilik, Muhafazakârlık ve siyasal İslam; Demokratikleşme meseleleri; Ortadoğu’da toplum ve siyaset; Gençlik ve siyaset konularında kitap ve makaleler yayınladım.

Kitaplarım: Anti-Komünizmden Küreselleşme Karşıtlığına: Milliyetçi Muhafazakâr Entelijansiya (İstanbul: İletişim Yayınları, 2007); AKP Devri: Türkiye Siyaseti, İslamcılık ve Arap Baharı (İstanbul: Birikim Yayınları, 2013), Suavi Aydın’la beraber, 1960’tan Günümüze Türkiye Tarihi (İstanbul: İletişim Yayınları, 2014); Sosyal Demokrasi ve Din (Ankara: Bence Kitap, 2016); Siyaseti Anlamak ve Anlamlandırmak (Ankara: Bence Kitap, 2016).