HALUK PEKŞEN

Ad Soyad :HALUK PEKŞEN

11 Eylül 1961’ de Trabzon Yomra İlçesi Yokuşlu Köyünde doğdu. Annesinin adı Zehra, Babasının adı Seyit’dir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Avukatlık ve danışmanlık görevlerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütlerinin  kurucu ve yöneticiliğini yapmıştır. Bir Dönem KTÜ İşletme Fakültesinde Ticaret Hukuku öğretim görevlisi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi yönetimlerinde görev yaptı, Kulüpler Birliği, Hukuk Kurulu ve Türk Kızılay’ı Hukuk müşavirliği görevinde bulundu, Yurt İçi Yurt dışı çok sayıda şirket ve işletmenin Avukatlık, Danışmanlık ve İcra kurullarında görev yaptı, Havacılık, Bankacılık, Gümrük, Dış Ticaret Yasası başta olmak üzere çok sayıda yasa, tüzük, yönetmelik hazırlık çalışmalarında görev yaptı. 2000 Yılı 5 Yıllık Kalkınma Plan Komisyonu çalışmalarında görev aldı.Türkiye’nin İlk İç hat uçma iznine sahip Havayolu Şirketini kurdu. İpekyolu Projesi (Merkez Türkiye), Eurocontrol Konvansiyonu Mevzuatı, Serbest Bölgeler Mevzuatı, Hukuk, Bankacılık ve Finansman konuları başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde çok sayıda söyleşi ve makaleleri yayınlandı. Balyoz Savunma ve Bir Ülke Geleceğini Arıyor isimli iki yayınlanmış eseri bulunmaktadır.

İngilizce bilen Pekşen evli ve iki çocuk babasıdır