ZEKİ KILIÇASLAN

Ad Soyad :ZEKİ KILIÇASLAN

Eğitim ve mesleki özgeçmiş

1957 yılında Trabzon’da doğdum. 1974 yılında Sağmalcılar Lisesinden mezun oldum.1980 yılında İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldum. Aynı fakültede 1984 yılında Göğüs Hastalıkları Uzmanı unvanını aldım.

Çamlıca Askeri Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Erzurum Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanelerinde askerlik ve zorunlu hizmet görevlerimi yaptım. 1989 yılından itibaren İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim dalında çalışmaktayım. 1989 yılında doçent, 1994 yılında profesör unvanını kazandım. Evli ve bir çocuk babasıyım.

Mesleki ve Sosyal Mücadele

Mesleki yaşantımda öncelikli olarak tüberküloz, sigara karşıtı mücadele ve meslek hastalıkları alanlarında çalıştım ve bu konularda sosyal haklar mücadelesinde yer almaya devam ediyorum. Uzun yıllardır İstanbul Verem Savaşı Derneği ve Türkiye Ulusal Verem Savaşı Dernekleri Federasyonu yönetim kurulunda görev yapmaktayım. Uzmanlık örgütümüz olan Türk Toraks Derneğinde değişik kurullarda görev aldım. 1989 yılında kurulan İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı kurucu başkanıyım. 2005 yılında İstanbul Tabip Odası Dr. Nejat Yazıcıoğlu İşçi Sağlığı Hizmet Ödülü ve kot kumlama işçilerinde silikozis konusundaki çalışmalarım nedeniyle 2009 yılında Türk Tabipleri Birliği Prof.Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı ödülünü kazandım.

Sendikal ve siyasal mücadele

1970’li yılların sonundan bu yana emekçilerin sosyal ve sendikal mücadeleleri içinde bulunum. Halen SES üyesi olarak kamu emekçilerinin ve taşeron işçilerin hak mücadeleleri içinde çalışıyorum. 1978 yılından beri çeşitli sosyalist hareket ve partilerde çalıştım. 2006-2010 yıllarında İşçi Kardeşliği Partisi genel başkanlığını yaptım.2010 yılında Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) kurucusu ve genel başkan yardımcısı oldum. 2013 yılından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Küçükçekmece üyesiyim. Partimizin İstanbul Emek Bürosu ve Sağlık Politikaları Çalışma Grubunda görev aldım. Son kongremizde Parti Meclisi Üyesi seçildim.