YAŞAR SEYMAN

Telefon :

YAŞAR SEYMAN

SİYASETÇİ, SENDİKACI, YAZAR

Banka-Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası BASİSEN Ankara ve İç Anadolu Bölge Başkanı. AVRUPA’NIN BAŞARILI KADIN SENDİKACISI 23 Nisan 2007 de 17 milyon üyeli Uluslar Arası Sendikalar Ağı – Global Union (UNI ) tarafından Avrupa‘nın başarılı kadın sendikacısı seçildi. Ödülünü Atina da aldı. CHP ‘NİN İLK KADIN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI 1999-2000 Yıllarında CHP’nin ilk kadın Genel Başkan Yardımcısı oldu. 17 ay Genel Başkan Yardımcılığı ile sendikacılığı birlikte sürdürdü. Halen CHP PM ÜYESİ YAZAR Milliyet, Cumhuriyet'te yazıları yayınlandı. Birgün ve Yurt gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı Hüznün Coşkusu Altındağ ile 1986 Akademi kitap evi ödülünü aldı. Aynı kitap 1993 te oyunlaştırılarak devlet tiyatrolarında sahnelendi. 1993 -2005 müzikal olarak, Ankara, Bursa, Antalya ve Van devlet tiyatrosunda sahnelendi. Hüznün Coşkusu Oyunu 1993 sanat kurumunca övgüye değer yazar ödülünü, 1995 kültür bakanlığı özel ödülünü aldı. 1998 de Cumhuriyetin 75. Yıldönümü nedeniyle 75 kadından biri seçildi. Metin yazarı olduğu KADININ TÜRKÜSÜ dünya kadın belgeseli müzikal olarak 2004 te Almanya’da Türkçe –Almanca sunuldu. 2007 de Çağdaş Gazeteciler Derneği makale ödülünü aldı. Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği, Dil Derneği, PEN üyesi. Avrupalı Sanatçılar Derneği başkanlığı yaptı.

Yangın Yeriydi Yurdum Kitabı Bulgarcaya çevrildi.

Son kitabı BENAZİR kısa sürede 4. Baskı yaptı. Ayrıca Benazir kitabı, İngilizceye çevrilerek Pakistan'da Benazir'in sevenleri ile de buluştu ve yoğun ilgi gördü. Urduca'ya çevriliyor.

2017 Dil Derneği "Onur Ödülü" ile 2017 Necip Hablemitoğlu "Toplumsal Duyarlılık" ödüllerini aldı.

PEN ANKARA TEMSİLCİSİ

Sendikacı –Yazar, Kadın Hakları Savunucusu, Aktivist olarak yaşamını Ankara’da sürdürüyor.