ZEKİ KAPLAN

Ad Soyad :ZEKİ KAPLAN

1959 Yılında Tunceli HOZAT İlçesinde Doğdum. İlk ve Ortaokulu Elazığ Devrim Ortaokulunda Okudum. 1978 Yılında Tunceli Cumhuriyet Lisesinden Mezun Oldum. Aynı Yıl İçerisinde Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünde Yüksek Öğrenime Başladım. Çeşitli Nedenlerden Dolayı Öğrenimimi Yarıda Kesmek Zorunda Kaldım. Siyasi Kimliğim Öğrencilik Dönemimde Sendikal Faaliyetlerin İçerisinde Yer Alarak Başladı. 1976 Yılında  CHP Elazığ Gençlik Kollarında Başlayan Siyasal Yaşamım Daha Sonraki Süreçlerde İl - İlçe Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kuruluğu Üyeliği Görevleri İle Devam Etti. 2014 Yılında CHP Elazığ Merkez İlçe Başkanlığı, 2015 Yılında CHP Elazığ İl Başkanlığı Görevlerinde Bulundum. 06 Ocak 2018 Yılında Yapılan 36. Olağan İl Kongremizde İkinci Kez CHP Elazığ İl Başkanı Olarak Seçildim. Hali Hazırda İl Başkanlığı Görevimi Sürdürmekteyim. Evli ve 3 Çocuk Babasıyım.